Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Γίγαντες πλακί στο φούρνο.


Τόοοοοσο ελληνικό φαγητό



Υλικά

Μισό κιλό φασόλια γίγαντες κατά προτίμηση Πρεσπών
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κουτί ντομάτα στο τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Λίγη πάπρικα κόκκινη
1 λουκάνικο με πράσσο -προαιρετικό- αλλά δίνει φοβερή γεύση
1 ποτήρι ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς να μουσκέψουν.
  2. Τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
  3. Τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (σχεδόν 1 ώρα και 30 λεπτά).  Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 o C / 400 o F.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε  όλα τα υλικά  και τα φασόλια και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε και νερό και ανακατεύουμε. 
  7. Τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 – 30 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά αφού περάσει 1 ώραμέχρι να πιεί τη σάλτσα του το φαγητό και να χυλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...