Τόοοοοσο ελληνικό φαγητό
Υλικά
Μισό κιλό φασόλια γίγαντες κατά προτίμηση Πρεσπών
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κουτί ντομάτα στο τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Λίγη πάπρικα κόκκινη
1 λουκάνικο με πράσσο -προαιρετικό- αλλά δίνει φοβερή γεύση
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς να μουσκέψουν.
- Τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
- Τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (σχεδόν 1 ώρα και 30 λεπτά). Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 o C / 400 o F.
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά και τα φασόλια και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και νερό και ανακατεύουμε.
- Τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 – 30 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά αφού περάσει 1 ώρα, μέχρι να πιεί τη σάλτσα του το φαγητό και να χυλώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου