Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Καραμελωμένα Κρεμμύδια



Αυτά είναι γλυκά και μαλακά και τα χρησιμοποιείτε σε σάντουιτς ή σαν βάση για σούπες. Στο τηγάνι παίρνουν πιο πολλή ώρα να μαλακώσουν γιατί πρέπει να είναι σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην καβουρδιστούν.

Υλικά
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 35 γρ ζάχαρη μαύρη
  • 25 γρ βαλσαμικό ξύδι

Εκτέλεση
  • Είτε κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, είτε τα χοντροκόβετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα μαλακώνετε 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίζετε να μαλακώνετε τα κρεμμύδια για ακόμα 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Χρησιμοποιείτε αμέσως ή τα βάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...