Πιτσάκια με ζύμη κρουασάν
Γρήγορη και εύκολη ζύμη για πιτσάκια και κρουασάν.
ΥΛΙΚΑ
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 ποτήρι φρέσκο γάλα χλιαρό
-
60γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
-
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 αυγό
-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
-
Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα.
-
Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγω με το χέρι ή με τον μικρό πλάστη στρογγυλά μικρά φύλλα. (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
-
Βάζω ότι γέμιση θέλω.
- Ανάλογα με τι υπάρχει στο ψυγείο φτιάχνω τα πιτσάκια μου.
- Στις φωτό έχω βάλει κέτσαπ, ζαμπόν, μπέικον, κομματάκια μοτσαρέλα , κίτρινο μαλακό τυρί και πιπεριά κόκκινη.
- Τα αφήνω πάλι να φουσκωσουν λίγο , περίπου 30 λεπτά και ....
-
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 ΄περίπου λεπτά σε λαδόκολλα.
το κανα !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή