Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ


Γλυκειά κολοκυθόπιτα σαν μπουγάτσα !!!

Συνήθως την φτιάχνω με το μάτι που λένε. Γι' αυτό θα σας δώσω τα υλικά και προσθαφαιρέστε εσείς ανάλογα τα γούστα σας. Οι σταφίδες και τα καρύδια είναι προαιρετικά.

 

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη
Ζάχαρη ανάλογα τα γούστα σας, περίπου 1/2 κιλό
κανέλλα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
φρυγανιά , περίπου 2 ποτήρια του κρασιού
 Σταφίδες
Καρύδια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
1 πακέτο σφολιάτα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε ή τρίβουμε αν έχουμε την υπομονή την κολοκύθα. 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια της κολοκύθας. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και ελάχιστο νεράκι αν δούμε ότι αρχίζει και κολλάει η κολοκύθα. 
Μετά από περίπου 20 λεπτά , η κολοκύθα έχει μαραθεί και έχει μαλακώσει. Τότε με την κουτάλα μας αρχίζουμε και την λιώνουμε. Ρίχνουμε τότε την ζάχαρη την κανέλλα , και αν θέλουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανάλογα με το πόσα υγρά έχει  η κολοκύθα ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά.
Κλείνουμε το ματι της κουζίνας και το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
Λαδώνουμε ελάχιστα το ταψί μας και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα της κολοκύθας και από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα , μέχρι να ροδίσει .
Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...