Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αφράτο κέικ μαρμπρέ με επικάλυψη μερέντας


΄Ενα από τα πιο κλασικά κέικ, αλλά πολύ αφράτο και με πολύ μερέντα.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γραμ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 1/4 φλυτζανιού γάλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλες
2 κουταλιές  της σούπας κακάο


Υλικά για την επικάλυψη μερέντας

4 κουταλιές της σούπας μερέντα
1/4  ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά.
 Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα.
 Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
 Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα.
  Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ.
Στρώστε τη μισή ζύμη.
  Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια.
  Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη.
 Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας
Εκτέλεση για την επικάλυψη μερέντας
Σε ένα φλυτζάνι μεγάλο βάζουμε την μερέντα και την κρέμα γάλακτος, και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. Προσοχή όχι να καεί. Να είστε από πάνω. Δεν σας λέω χρόνο και βαθμούς γιατί ο κάθε φούρνος έχει τους δικούς του.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν κρυώσει τελείως το κέικ, περιχύνουμε από πάνω με ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο σιλικόνης.
Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση μπορείτε να κάνετε και δεύτερη κ.ο.κ.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...