Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Υπέροχα πιτάκια με κιμά

 Υπέροχες πιτούλες που τις έφτιαξα σήμερα, που μου είχε περισσέψει λίγος κιμάς, από τα μακαρόνια με κιμά της προηγούμενης μέρας. Για τον κιμά δεν θα σας πω συνταγή, όποια κάνετε εσείς, μόνο ότι θα προσθέσετε τυρί τριμμένο, η δε ζύμη , είναι η ίδια που κάνουμε τις Σφακιανές πίτες.
 Μπορείτε επίσης να φτιάξετε με την ίδια ζύμη και τα Υπέροχα πιτάκια με τυρί Τσαλαφούτη.
Πάμε να δούμε πως τις έφτιαξα.


ΥΛΙΚΑ

 Στον κιμά που έχει περισσέψει θα προσθέσετε τυρί τριμμένο όποιο έχετε. Εγώ είχα παρμεζάνα τριμμένη. Θα ρίξετε τόσο όσο να απορροφήσει τα υγρά του.

Για την ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. λευκό ξύδι από κρασί ή τσικουδιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. μπέϊκιν πάουντερ
Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε καλά , μέχρι να πάρουμε μια όμορφη ζύμη. Εναλλακτικά βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύετε με το γάντζο για 5 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 τέταρτο με μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια.


Ανοίγουμε με τον πλάστη μας το κάθε μπαλάκι σε ένα στρογγυλό , λεπτό πιτάκι.


Ρίχνουμε 2 -3 κουταλιές κιμά και τον απλώνουμε με το κουτάλι μας. Δεν θέλει πολύ κιμά. Και λιγότερο να βάλετε , καλύτερα.

 Ανοίγουμε και ένα δεύτερο φύλλο, και το σκεπάζουμε. Αν δεν είναι και τελείως στρογγυλό, δεν μας πειράζει.
Το κλείνουμε γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας, να κολλήσουν τα φύλλα, και κάνουμε πάλι με το δάχτυλό μας, μια τρυπούλα στη μέση.


Το βάζουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. ΄Οχι πολύ δυνατή. Το γυρνάμε και από την άλλη, και μόλις πάρει χρώμα.

Το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει ένα κομμάτι χαρτί απορροφητικό κουζίνας.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Καλή σας όρεξη !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...