Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μικρά χοτ ντογκ

 

Πεντανόστιμα χοτ-ντογκ, που τρώγονται μετά μανίας . Τέλεια για μπουφέ, και πάρτυ !!!!



ΥΛΙΚΑ

Ψωμάκια μικρά για χοτ-ντογκ, πολύ μικρά
λουκάνικα Φραγκφούρτης
μουστάρδα,
μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ψωμάκια ή θα τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, ή θα τα παραγγείλετε στο φούρνο σας. Θέλουμε πολύ μικρά σε μέγεθος.

Τα υπόλοιπα υλικά και η εκτέλεση είναι απλή. 



ΥΛΙΚΑ για τα ψωμάκια

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προτείνω αυτό για τα τσουρέκια ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 αβγά
150 γραμ. μαργαρίνη
80 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. αλάτι
40 γραμ. μαγιά
450 γραμ. νερό
σουσάμι για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού εάν θέλουμε να κάνουμε μικρά-ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ ή σαν μανταρίνι μικρό εαν θέλουμε να τα κάνουμε κανονικό μέγεθος - μεγάλο.
΄Η τα φτιάχνουμε μακρόστενα για χοτ ντογκ.
Φουσκώνουν πολύ, γι' αυτό αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν.
Το πλάθουμε στρογγυλό, και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι.
Για να κολλήσει το σουσάμι επάνω στη ζύμη , βρέχουμε απαλά το ζυμαράκι μας από πάνω , βάζουμε το σουσάμι , και πιέζουμε να κολλήσει επάνω.
Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγαίνουν 40 μικρά ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ, ή 20 μεγάλα .

Μπορούμε να τα καταψήξουμε. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά σε πολυμπάγκ, κλείνουμε καλά και στην κατάψυξη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...