Ψωμάκι τόσο νόστιμο !!!!! Απλό ή πολύσπορο ή με γλυκάνισο !!!!!
Υλικά
700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γραμ. πολύσπορο
400 γραμ. νερό χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Υλικά
700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γραμ. πολύσπορο
400 γραμ. νερό χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, προσοχή όχι καυτό και καεί η μαγιά, και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Προσωπικά μ' αρέσει καλύτερα η φρέσκια μαγιά, γιατί φουσκώνει και πιο γρήγορα .
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και αρχίζουμε και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας.
Σ' αυτό το στάδιο ρίχνουμε 1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο εάν θέλουμε.
Πρέπει να γίνει μια ζύμη , που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 τέταρτο με 20 λεπτά.
΄Επειτα το ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε δύο φρατζόλες ψωμί, και χαράζουμε με ένα μαχαίρι ό,τι σχέδιο θέλουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα ,θα δείτε ότι όταν το σηκώνετε είναι πλεον ελαφρύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου