Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα





 Οι φράουλες σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, πάλι, άλλη αμαρτία...Στην πιο απλή μορφή, τις βουτάμε σ' ένα μείγμα λειωμένης κουβερτούρας με λίγο καλαμποκέλαιο,και γίνεται το τέλειο επιδόρπιο σ' ένα τραπέζι φίλων -λίγων ή πολλών.

ΥΛΙΚΑ

200γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο) κομμένη σε κομματάκια
1-2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
½ κιλό φρέσκιες φράουλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλύντε τις φράουλες, αφήνοντας το κοτσάνι. Στραγγίξτε τις και στεγνώστε τις τελείως με απορροφητικό χαρτί.
Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

Μπεν μαρί
Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις βράσει απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ, ανθεκτικό στη θερμότητα, βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας και τοποθετήστε το πάνω από την κατσαρόλα με το βραστό νερό, χωρίς να ακουμπάει το νερό. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.


΄Αλλος τρόπος για να λιώσετε την σοκολάτα είναι να την βάλετε πάντα ψιλοκομμένη σε ένα μπωλ γιάλυνο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σε λίγους βαθμούς και λίγη ώρα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα , την ανακατεύετε και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο.

Κρατήστε μια φράουλα από το κοτσάνι της και βουτήξτε την μέσα στην σοκολάτα, στριφογυρίζοντάς την απαλά. Σηκώστε την, κρατήστε την πάνω από το μπωλ και αφήστε την περίσσεια της σοκολάτας να ξαναπέσει μέσα. Στη συνέχεια αφήστε τη φράουλα με τη σοκολάτα πάνω στο χαρτί, με το οποίο έχετε καλύψει το ταψί.
Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία για όλες τις φράουλες.
Όταν έχετε καλύψει όλες τις φράουλες με σοκολάτα, βάλτε τις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Tip: -Τη συνταγή αυτή μπορείτε να τη φτιάξετε μέχρι και τέσσερις ώρες προτού την καταναλώσετε.
- Οι φράουλες με τη σοκολάτα ταιριάζουν εξαιρετικά με τον καφέ στο τέλος ενός γεύματος.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη σοκολάτας κουβερτούρας αν θέλετε, όπως λευκή, γάλακτος κ.λ.

-Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φέτες πορτοκάλι, μανταρίνι, κεράσι.

Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε τις φράουλές σας μόλις τις βουτήξετε στη σοκολάτα και τις τοποθετήσετε στο λαδόχαρτο  με τριμμένη σοκολάτα .

Σοκολατάκια Ferrero Roche




Υπέροχα σοκολατάκια σαν τα Ferero Roche . Είμαι σίγουρη πως θα τα ευχαριστειθείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας. 
Η συνταγή είναι της φίλης μου Αρετής Βαρδάκα. 


ΥΛΙΚΑ


100 γρμ. γκοφρέτες ( μπισκότα ) με γέμιση φουντούκι ή σοκολάτα
150 γρμ. φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα
200 γρμ. Νutella ( ίσως χρειασθεί και λίγο παραπάνω )

2 πλάκες κουβερτούρες
1 κουταλιά καλαμποκέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια προσέχοντας να μην πικρίσουν, τα χοντροκόβουμε αφού κρυώσουν.

Σ'ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας, προσθέτουμε τα φουντούκια, την nutella  ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

 Πλάθουμε μπαλλάκια και τα βουτάμε στην σοκολάτα, αφού προηγουμένως την έχουμε λειώσει με την μέθοδο μπέν-μαρί, και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο για να γυαλίσει η σοκολάτα μας.

΄Επειτα τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν και 1 τέταρτο πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε απο το ψυγείο μας.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό


΄Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για κουρκούτι . 
΄Ομως κατέληξα σε αυτήν εδώ και δεν την αλλάζω με τίποτε χρόνια τώρα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ,όσο πάρει 
Αλάτι , πιπέρι
Πάπρικα προαιρετικά
Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας. 
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον μπακαλιάρο μας , αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια έτοιμα για τηγάνι. Το μέγεθος κανονίστε το εσείς .
Το αλάζουμε τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα το νερό του, για 2 μέρες. Μετά στραγγίζουμε και ξεκινάμε το τηγάνι, αφού έχουμε φτιάξει το κουρκούτι μας.

Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε όλη την μπύρα , αλάτι πιπέρι, πάπρικα αν θέλουμε , για χρώμα περισσότερο το βάζουμε, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας , μέχρι να γίνει ένα παχύρευστος χυλός.

Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο , περίπου 1/2 ώρα , και άρχίζουμε να βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και να τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, σε ΟΧΙ  πολύ δυνατή φωτιά. 
Βγάζουμε τα κομμάτια  σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα βάζουμε σε πιατέλλα και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!



Σουπιά με κοφτό μακαρονάκι



 ΄Ενα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 περίπου κιλό  σουπιά καθαρισμένη κατεψυγμένη
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
 1 κρεμμύδι μεγάλοψιλοκομμένο
 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
 1/2 νεροπότηρο  ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκινη πάπρικα
1 αστερίσκο γλυκάνισο, αν δεν έχετε ρίξτε ένα σφινοπότηρο ούζο
2 δάφνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόβουμε σε κομμάτια μικρά -μπουκιές  τις σουπιές .
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. 
  3.  Ρίχνουμε τις σουπιές,  τον αστερίσκο γλυκάνισο , την πάπρικα , την  δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά . 
  4. Τις σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμισθεί το κρασί, συμπληρώνουμε τις ντομάτες μας.
  6.  Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  7.  Οι σουπιές θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν, γι’ αυτό τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 1 ώρα προσθέτοντας κάπου κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι. Όταν πια οι σουπιές έχουν μαλακώσει συμπληρώνουμε καφτό νερό από τον βραστήρα μας περίπου 2 ποτήρια του νερού, διορθώνουμε την γεύση με λίγο αλάτι ακόμα  και ρίχνουμε το μακαρονάκι μας. Μπορεί να χρειασθεί ακόμα λίγο νερό. Συμπληρώστε .Ανακατεύουμε συχνά πυκνά , για να μην μας κολλήσει από κάτω . Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε πάντα , δεν το ξεχνάμε , και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά κλεινοντας το καπάκι.
  8. ΄Ετοιμο, και καλή σας όρεξη !!!

Σαλάτα Coleslaw





 Καιρό έψαχνα αυτή την συνταγή . Επιτέλους την βρήκα.
Αγαπημένη σαλάτα, που όποτε πάω στα Goody's ή στον μπουφέ του Σκλαβενίτη , την τσακίζω.
Φτιάχτε μπόλικη γιατί και να περισσέψει τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα !!!

ΥΛΙΚΑ

  500γρ. λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
2-3 καρότα τριμμένα
1 κουταλιά κρεμμύδι λιωμένο ή τριμμένο
3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι
  2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά λεμόνι
1,5 κουταλιά ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάχανο, το καρότο και το κρεμμύδι, και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα καλά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ξανα-ανακατεύουμε.
Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε το λιγότερο για 2 ώρες.
Δεν την σερβίρουμε αμέσως, είναι απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο για ένα διάστημα, ώστε να ενωθούν καλά όλες οι γεύσεις.

Καλή επιτυχία!!!


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Food Wishes Video Recipes: Cheese Straws – These Don’t Suck

Food Wishes Video Recipes: Cheese Straws – These Don’t Suck: I took a few things for granted in this cheese straws video. I assumed you could tell how delicious they were as I crunched into them, whi...

Food Wishes Video Recipes: Perfect French Baguette at Home – Only Impossible ...

Food Wishes Video Recipes: Perfect French Baguette at Home – Only Impossible ...: Whenever someone asked me why I hadn’t done a baguette video yet, I’d tell them because you just can’t recreate an authentic loaf of Frenc...

How to make Ciabatta





Ζύμωση Παρασκευάζεται 12 ώρες εκ των προτέρων :
500g αλεύρι100γρ Αλεύρι Ολικής Αλέσεως10g Dry Μαγιά400g νερού
ciabatta :12 ώρες ζύμωση500g αλεύρι22g αλάτι450g νερού
Δείτε το βίντεο επίδειξης
1 . Προετοιμάστε το ζυμώσεις 12 ώρες εκ των προτέρων . Αναμειγνύουμε το αλεύρι , μαγιά , γάλα και ζάχαρη . Σκεπάστε το και αφήστε το να ζυμώσουν .
2 . Αναμίξτε το αλεύρι , το αλάτι, το νερό και υφίσταται ζύμωση παρασκευάστηκε στο Στάδιο 1 σε έναν ανάμικτη για 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα , στη συνέχεια, για 8 λεπτά σε γρήγορα ή μέχρι αναπτυχθεί πλήρως.
3 . Αφήνεται να ζυμωθεί για 1.5 ώρες, διπλώνοντας τη ζύμη κάθε 20 λεπτά.
4 . Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο , ρηχό ορθογώνιο δοχείο
5 . Ισιώστε τη ζύμη και ζυμωθεί για μία ώρα.
6 . Γυρίστε τη ζύμη έξω επάνω σε ένα καλά αλευρωμένη επιφάνεια .
7 . Αλεύρι κορυφή της ζύμης και διαιρούνται σε ρόλους με ξύστρα .
8 . Τοποθετήστε ρολά σε φούρνο στους 230C για 10 λεπτά , στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά για να 200c για 10-15 λεπτά
.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πατάτα ψητή στα κάρβουνα



 Μερακλήδικος μεζές !!!!


ΥΛΙΚΑ

Πατάτες με την φλούδα τους
Αλουμινόχαρτο
Γιαούρτι
πάπρικα  καπνιστή
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε όσες πατάτες θέλουμε να ψήσουμε, τις σκουπίζουμε με ένα χαρτί , να φύγουν τα πολλά χώματα και τις τυλίγουμε μία μια στο αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τις πατάτες μέσα στα κάρβουνα, μέσα στη θράκα, περίπου 1/2 ώρα , ανάλογα το μέγεθος της πατάτας, και ανάλογα τη δύναμη των κάρβουνων. Τις τρυπάμε με ένα πηρούνι να δούμε αν είναι έτοιμες.
Παίρνουμε μια πατάτα την κοβουμε με το μαχαίρι σταυρωτά και ρίχνουμε μέσα γιαούρτι όσο θέλουμε, πάπρικα και αλάτι.

Μπορούμε να τις ψήσουμε και στο φούρνο του σπιτιού μας , αλλά δυστυχώς η γεύση δεν είναι η ίδια. 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα


Υπέροχος μεζές !!!! Συνταγή της Θεσσαλονικιάς φίλης μου Elli Nikolaidou Serasidou.


ΥΛΙΚΑ

  • Μύδια
  • Πράσινη καυτερή πιπεριά ή γλυκειά αν δεν το αντέχετε
  • 1 κουταλιά Μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη
  • Προαιρετικά Φέτα
  • Λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε την  πιπεριά να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε  τη μουστάρδα και την σκόνη μουστάρδας.
  3. Σβήνουμε με το κρασί  και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μύδια. Αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος προσθέτουμε λίγο από το νερό της συσκευασίας, αλλιώς νεράκι.
  4. Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν (περίπου 5-7 λεπτά, δε χρειάζονται περισσότερο)
  5. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα προσθέτουμε , αν θέλουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...