Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Χοιρινό γκιούλμπασι ή εξοχικό







΄Αλλοι το λένε Γκιούλμπασι, άλλοι εξοχικό !!!! ΄Ενα είναι σίγουρο , ότι είναι πεντανόστιμο !!!!



ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλα κομμένη σε μπουκιές
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
2 πιπεριές κόκκινες σε κομμάτια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκέλιδες σκόρδο
καροτάκια μπέϊμπι κατεψυγμένα, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θρούμπη , προαιρετικά, αν έχετε
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
2 ντομάτες κομμένες .
κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε επίσης πολύ καλά. 
  2. ΄Επειτα κατευθείαν μέσα στη γάστρα που θα το ψήσετε ,  βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. 
  3. Ιδανικό ψήσιμο θα είναι να μαριναριστούν όλα αυτά τα υλικά μας.  Δηλαδή, τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και μετά το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί. Ακόμα καλύτερα θα είναι να το φτιάξουμε αποβραδίς , να το βάλουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να το ψήσουμε.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες.
Γίνεται τέλειο!!!! Μελλώνει το κρέας μπλέκεται και το τυρί ανάμεσα...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...