Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Σουλτάνα η μοναδική



Δεν είναι μπουγάτσα. Δεν είναι γαλακτομπούρεκο. Είναι η Σουλτάνα η μοναδική. 
Την διαφορά σ' αυτό το γλυκό την κάνει το ξύσμα περγαμόντου !!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 3 κεσεδάκια λάδι
  • 7 αυγά
  • 2 βανίλλιες
  • ξύσμα περγαμόντο
  • 700 γραμ φύλλο κρουστας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπαίικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 μπολάκι αμύγδαλο φιλε

Σιρόπι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώνουμε το ταψί και πατσαβουριάζουμε τα φύλλα κρούστας, δηλαδή τα τσαλακώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες για ξεραθούν.
  2. Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπαμε στο μίξερ τα εξής: Τα αυγά, την ζάχαρι, το γιαούρτι, τη βανίλια, το λάδι, το κονιάκ, το περγαμόντο, το μπέικιν και την σόδα. Θέλουμε να πετύχουμε ένα υδαρές μίγμα.
  3. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα φύλλα με την κρέμα ζικζακωτά, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε το γλυκό για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Είναι έτοιμο όταν κολλάει στο κουτάλι μας και δεν τρέχει.
  5. Αφού χαράξουμε την Σουλτάνα, ρίνουμε το σιρόπι (το ένα ζεστό και το άλλο κρύο) και περιμένουμε να το πιεί.

2 σχόλια:

  1. Φανταστικό πρέπει να είναι και ήδη δρομολογείται, ευχαριστώ πολύ Βάνα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι, είναι !!!! Περιμένω εντυπώσεις !!!! Καλή επιτυχία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...