Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Κοντοσούβλι σε ψησταριά




Γεύση καθαρά Ελληνική !!!! Ψήστε το είτε το Πάσχα, είτε άλλη μέρα με την παρέα σας και ευχαριστηθείτε το !!!!


ΥΛΙΚΑ

  •  3,5 κιλά χοιρινό σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 πιπεριές κέρατο
  • 3 ντομάτες
  • 1 σούβλα  inox
  • 4-5 κιλά κάρβουνο


Προετοιμασία

  1. Πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει καλά το κρέας. Αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2.  Στην συνέχεια πολτοποιούμε στο μούλτι , τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
  3. Ανακατεύουμε το κρέας και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.
  4.  Αφήνουμε το πακετάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ.


 Σούβλισμα

 Πλένουμε καλά την inox σούβλα και σουβλίζουμε το κομμάτια.


 Υπολογίζουμε το μήκος που θα καταλάβει η σούβλα μας και  '' χτίζουμε'' με  τα κάρβουνά μας δύο ή τρείς  ΄΄πύργους΄΄  όπως φαίνεται στην φωτογραφία
Προσοχή , για το ''χτίσιμο'' χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε τα μεγαλύτερα κάρβουνα , για να αφήνουν κενά αέρος  μεταξύ τους. Αυτό χρειάζεται για το άναμα της φωτιάς.



Ρίχνουμε  από πάνω, μέσα σε κάθε πύργο ένα αναμμένο προσάνναμα . Αυτό ήταν. Τώρα το αφήνουμε και θα ανάψει μόνη της η φωτιά. Μόνα τους θα καούν τα κάρβουνα.

 Όταν ανάψει καλά η φωτιά μας, απλώνουμε τα κάρβουνα.



 Για να μειώσουμε την ένταση της που στην αρχή είναι μεγάλη, ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα στάχτη που έχουμε κρατήσει από πριν.
Τοποθετούμε την σούβλα με το κοντοσούβλι στην ψησταριά στην μεσαία θέση για 1/2 ώρα με 1 ώρα   και αμέσως μετά την κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή θέση. Το κοντοσούβλι χρειάζεται σχεδόν από την αρχή να είναι κοντά στην φωτιά.


Μετά από 2-2,5 ώρες περίπου το κοντοσούβλι μας είναι έτοιμο , και στην συνέχεια το κόβουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...