Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Τσουρέκια της Bana Barbi


Υπέροχο τσουρέκι, με κλωστές, γεμάτο αρώματα και γεύση !!!!!!

ΥΛΙΚΑ

 1 φακελάκι μαχλέπι
5 μεγάλους κόκκους μαστίχα
4 αυγά
150 γραμ. βούτυρο φρέσκο , εγώ χρησιμοποιώ ΗΠΕΙΡΟΣ
200 γραμ. γάλα πλήρες χλιαρό.
80 γραμ. μαγιά
750-800 γραμ. αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκια
350 γραμ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μούλτι την ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ  και, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε τουλάχιστον 7 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ... Το γάλα να είναι χλιαρό, όχι καυτό, ούτε κρύο.

Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο το αλεύρι λίγο λίγο  και ζυμώνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το ζύμωμα.
Θα δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ μαλακή. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την άφήνουμε να φουσκώσει, τοποθετώντας τη στο φούρνο σε θερμοκρασία 40 βαθμούς, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε τα τσουρέκια, και επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, την βοηθάμε με λίγο λάδι στα χέρια μας, για να μπορέσουμε να τα πλάσουμε. Μετά, σε μεγάλο ταψί  τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά, όπως προηγουμένως.

Αλείφουμε με αβγό, αν θέλουμε ρίχνουμε και φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο  180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...