Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Χοιρινή πρασοτηγανιά







Πανεύκολη και γευστικότητα τηγανιά. Λίγα και καλά υλικά φτιάχνουν αυτό τον υπέροχο μεζέ που τραβάει αρκετό κρασάκι ή τσίπουρο !!!!
Είναι από τους κλασικούς μου μεζέδες !!! ΄Ομως άνετα μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο δίπλα σε τηγανητές πατάτες !!!!


ΥΛΙΚΑ

3 πράσσα κομμένα ροδέλες
3/4 του κιλού χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρές μερίδες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
Προαιρετικά μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το χοιρινό και προσθέτουμε νεράκι αρκετό. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι. Με ένα πηρούνι τρυπάμε το κρέας και δοκιμάζουμε να δούμε να έχει μαλακώσει. 
Αν ναι, αφήνουμε να εξατμισθεί όλο το νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αρχίζει και τηγανίζεται η τηγανιά μας. Κοιτάμε να πάρουν ωραίο χρώμα όλα τα κομμάτια. Μην τα ξεροψήσουμε πολύ. 
Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε δίπλα σε μια πιατέλα.


 Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ρίχνουμε τα πράσα μας. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να μαραθούν  τελείως.



 Ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι μας το κρέας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Συμπληρώνουμε λεμονάκι ανάλογα με τα γούστα μας και προαιρετικά μπορούμε να συμπληρώσουμε και μουστάρδα. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και .....
΄Ετοιμο !!!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...