Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τούρτα Πεταλούδα-Οδηγίες βήμα-βήμα-







 Είναι εύκολο να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τούρτα. Θέλει όμως τον χρόνο της!!!

ΥΛΙΚΑ

1 δόση παντεσπάνι,  όποιο σας αρέσει
 Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
Σαντιγύ
Χρώματα ζαχαροπλαστικής




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε το παντεσπάνι  της αρεσκείας μας με τον γνωστό τρόπο, σε στρογγυλή φόρμα κατά προτίμηση με δαχτυλίδι για να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
Για ευκολία μας , βάζουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας.

 Με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε σε 2 ή τρία κομμάτια, οπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτό.

Το χωρίζουμε στη μέση.




 Τα ενώνουμε απλά αντίστροφα.


Αραιώνουμε με λίγο νεράκι την μαρμελάδα μας , και την απλώνουμε από πάνω. Εγώ είχα φτιάξει μαρμελάδα βερύκοκο.


Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.


 Τοποθετούμε και τα άλλα δύο κομμάτια, που είχαμε χωρίσει από πάνω.


 Και κάνουμε την ίδια διαδικασία. Δηλαδή, μαρμελάδα και κρέμα ζαχαροπλαστικής.



 Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και εξωτερικά, να καλύψει τα κενά μας σημεία.

Σε αυτό το στάδιο, βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο , στην συντήρηση, και αφήνουμε να σφίξει.
Θέλει οπωσδήποτε 2 ώρες ψυγείο.


Τέλος, την βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής  και χρώματα ζαχαροπλαστικής, αρχιζουμε και την διαμορφώνουμε.

 ΄Ετοιμη !!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...