Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Πιροσκί με λουκάνικα.



Τα καλύτερα πιροσκί που έχετε δοκιμάσει ποτέ !!!!

 
ΥΛΙΚΑ


30 γραμ. μαγιά από το φούρνο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλ. του γλυκού αλάτι
200 γραμ. γάλα
2 αυγά
125 γραμ. μαργαρίνη
600 γραμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις , προτιμώ αυτό για τα τσουρέκια

1 κουτί λουκάνικα κοκτέιλ
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες


Βάζουμε σε μια λεκάνη το χλιαρό γάλα, το μέλι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τη μαγιά.

Τα ανακατεύουμε καλά με το μιξεράκι να διαλυθεί καλά η μαγιά και όλα τα άλλα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά και τα ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.

Εδώ θέλω να σας πω, ό,τι το μυστικό είναι να χτυπηθούν πολύ καλά όλα αυτά τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τα ζυμώνουμε.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου, ίσως και παραπάνω.

Τήν ανοίγουμε με το χέρι σε μικρά, λεπτά φύλλα και τυλίγουμε πολύ καλά το λουκάνικο.

Τα τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με μπόλικο ζεστό λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο, μέχρι να ροδίσουν.


Σημείωση . Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και λαδώνουμε τα χέρια μας για να πλάσουμε τα πιροσκί.

Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί το πιροσκί καίγεται απ' έξω και μέσα μένει ωμό.
Καλή επιτυχία!!!!

9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΑΊΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΣΟΥ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ ΦΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ... ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΑ ΣΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΑ!!!!!!!!!!!! ΚΑΙΡΟ ΕΨΑΧΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ........... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες Τόνια τι καλή που είναι? Χαίρομαι που σας άρεσε τόοοσο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία βγήκαν... αν και θέλουν τηγάνισμα σε φριτέζα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti allo mporoyme na valoyme gia gemisi ektos ta loykanika?kai ta psenoume kateypthian meta apo to zimoma i ta vazoyme stin katapsiksi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση θέλουμε. Π.χ. κιμά, πατάτα ή τυρί. Τα ψήνουμε, και μετά αν θέλουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη. ΄Οπως είναι ψημένα, αλλά, φυσικά , αφού κρυώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι η καλύτερη συνταγή που υπάρχει για πιροσκί! Ξετρελάθηκε όλη η παρέα! Δεν άφησαν ούτε ένα!!!! Με ρωτούσαν από που τα αγόρασα! Δοκίμασα με γέμιση λουκάνικο και φιλαδέφεια με ζαμπόν. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που άρεσαν σε σένα και στην παρέα σου . Καλό Πάσχα σου έύχομαι!!!!

      Διαγραφή
  7. Μπορουμε να καμουμε την ζυμη αυτη ντονατς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούμε, αλλά θα σου πρότεινα για ντόνατς την παρακάτω συνταγή http://koyzinopagida.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...