Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Λάχανο τουρσί χωρίς βράσιμο





Πολύ ωραίο τουρσί, χωρίς βράσιμο , που μπορεί να καταναλωθεί μετά από 7-8 ημέρες.

Δεν είναι πολύ ξινό. Τρώγεται ευχάριστα και σαν σαλάτα, προσθέτοντας λάδι και ξύδι κατά το σερβίρισμα.

ΥΛΙΚΑ



  • 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο.
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες και πράσινες μαζί
  • .1 κιλό αγουρωπές ντομάτες,κομμένες μικρά κομματάκια,
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα.
  • Λίγο σέλινο με την ρίζα ψιλοκομμένα.
  • 300 γραμμάρια ξύδι.
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 50 γραμμάρια αλάτι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόβουμε τα καρότα ροδέλες.
  2. Κόβουμε με το μαχαίρι το λάχανό μας.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα καρότα και το λάχανο.
  4. Προσθέτουμε το σέληνο,τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι μέχρι να τα καλύψει.
  6. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν καλά, ανακατεύοντας κατά περιοδους, και τρίβοντάς τα με τα χέρια μας. Να τα πατάτε με δύναμη.
  7. Τα βάζουμε έπειτα στα βαζάκια μας, μοιράζουμε το ζουμί και κλείνουμε ερμητικά.
  8. Μετά από 7-8 ημέρες είναι έτοιμο !!!
Σερβίρεται και σαν σαλάτα, προσθέτοντας λίγο λάδι, προαιρετικά ξύδι ή λεμόνι και προαιρετικά και λίγο σκορδάκι , σαν δεύτερη εκδοχή.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΡΑΣΙΜΟ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


Η συνταγή αυτή είναι της καλής μου Θεσσαλονικιάς φίλης Στελλα Παναγιωτιδου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...