Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Μελιτζανομπερδέματα της Αλέκας



Τα μελιτζανομπερδέματα είναι ένα φαγητό ή μεζές ο οποίος τραβάει κρασάκι ή τσιπουράκι. Η συνταγή είναι της φίλης μου  Αλεξάνδρα Μαρίνη.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ορεκτικού της  Κουζινοπαγίδας.


ΥΛΙΚΑ


2-3 μελιτζάνες φλάσκες
Τυρί γκούντα ή ένταμ
Μπέικον

Για τη σάλτσα

1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
ντομάτα στον τρίφτη
Αλάτι- πιπέρι- πάπρικα καπνιστή

Για τη μπεσαμέλ

2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1 αβγό
πιπέρι αλάτι
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή καλύτερα παρμεζάνα ή καπνιστό ρεγκάτο

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα για 2' και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε φέτες. Τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν για 1/2 ή 1 ώρα.
Τηγανιζουμε τις μελιτζάνες ή τις ψήνουμε με ελάχιστον ελαιόλαδο στο φούρνο.
Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στρώνουμε επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνα, 1 φέτα τυρί και 1 φέτα μπέικον.


Τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολλάκι.



΄Εχουμε φτιάξει την σάλτσα , και βάζουμε από μια κουταλιά επάνω σε κάθε ρολλάκι.



Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ και την ρίχνουμε επάνω από τα ρολάκια και την σάλτσα.
Πασπαλίζουμε από πάνω από την μπεσαμέλ , λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...