Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα - COOKIES




ΥΛΙΚΑ


200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1\2 κουταλάκι σόδα
300 γρ. σοκολάτα σταγόνες
225 γρ. βούτυρο φρέσκο (θερμοκρασία δωματίου)
225 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια άρωμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τον κρόκο, τη σόδα, τη βανίλια, τις σταγόνες-μπίλιες σοκολάτας, το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με το χέρι.

Μην τρομάξετε, η ζύμη γίνεται πολύ μαλακιά κάτι σαν παχύ κέικ.

 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και πλάθουμε 
μπαστουνιά με διάμετρο περίπου στο φάρδος που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα μας.


 Τοποθετούμε πάνω σε μεμβράνη και τυλίγουμε το κάθε μπαστούνι σφιχτά σαν μια μεγάλη καραμέλα. 

Τοποθετούμε τα μπαστουνιά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η ζύμη μας. 

Αφού περάσουν οι 2 ώρες ανοίγουμε τη μεμβράνη και κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες.


Τις στρώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ,  όπως θα δείτε και στις παρακατω φωτό.



 Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να πάρουν ελαφρά ξανθό χρώμα.


Την συνταγή
 μου την έδωσε ο 
Ανδρέας Αδαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...