Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Γαλόπιτα Μάνης




Χριστούγεννα και Πάσχα, στη Μάνη ,  πάντα φτιάχνουμε και τρώμε αυτό το γλυκάκι.


Για ένα μεγάλο ταψί!!

ΥΛΙΚΑ

3 λίτρα γάλα φρέσκο
10 αυγά
3 βανίλλιες
125 γραμ. βιτάμ σκληρό
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό.
Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγα μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε περίπου, με το μάτι, ττο 1/3 απ' το γάλα, την ζάχαρη , τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα στο μάτι της κουζίνας. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το προηγούμενο μίγμα , συν το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας , περιμένουμε μέχρι να πήξει. Μπορεί να πάρει 1/4 με 20 λεπτά της ώρας.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε καλά το ταψί μας, και αφού έχει πήξει η κρέμα μας την ρίχνουμε . Την στρώνουμε όμορφα και ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλλα. ΄Οχι πολύ για να μην μας μαυρίσει κατά το ψήσιμο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  πάνω κάτω οι αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
΄Οταν σερβίρουμε την γαλόπιτα , αν θέλουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε κανέλλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...