Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Κανελόνια με Ζύμη Κρέπας Γεμιστά με Κοτόπουλο

Υλικά για 5 άτομα



Για τις κρέπες:

  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 80 γρ. λιωμένο Flora Soft με βούτυρο για το ψήσιμό τους στο τηγάνι

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ μαζί με 2 κ. σ. νερό
     

Εκτέλεση για τις κρέπες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα, έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μισό γάλα και σιγά - σιγά το μισολιωμένο Flora Soft με βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει το μείγμα να γίνεται παχύρρευστο και ο χυλός να πάρει γυαλιστερή υφή. Αν θέλουμε οι κρέπες μας να έχουν περισσότερο πάχος μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι στην εστία μας με τη μέγιστη θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί πολύ καλά. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με το λιωμένοFlora Soft με βούτυρο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε μια ποσότητα από το χυλό και ξεκινάμε να ψήνουμε φύλλα κρέπας για τα κανελόνια. Το 1ο και το 2ο φύλλο κρέπας τα πετάμε κι έπειτα ξεκινάμε να ψήνουμε τα φύλλα αναποδογυρίζοντάς τα, όταν θα έχουν ξεκολλήσει από μόνα τους. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους κύβους από το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο πάρει χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το Σπιτικό Ζωμό κότας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί ο ζωμός, προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, το μισό τριμμένο τυρί και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Τέλος, συμπληρώνουμε με το κορν φλάουρ, αφού το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το μαγείρεμα, μέχρι η γέμιση να δέσει καλά και να πήξει. Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από την εστία και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό και 1 κ. σ. Flora Soft με βούτυρο για να γυαλίσει και να δώσει γεύση στο μίγμα. Τοποθετούμε τα φύλλα της κρέπας στο τραπέζι και βάζουμε μια ποσότητα από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου, κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου πρώτα και μετά ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας ένα μικρό κύλινδρο. Τοποθετούμε τα κανελόνια, με το άνοιγμα προς τα κάτω, σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τα κανελόνια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το τριμμένο Γκούντα και τα σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25-30’.

Καλή Επιτυχία !!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...