Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Πατσαβουροκιμαδόπιτα της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ


 Αυτή η συνταγή βγήκε τελείως τυχαία. Για κιμαδοπιτάκια είχα ξεκινήσει,  πατσαβουροκιμαδόπιτα κατέληξε, όπως την ονόμασα . Ξεκινώ να φτιάξω κρουασάν με κιμά, μα βαριόμουν πολύ, ήθελα κάτι πιο εύκολο. Μετά λέω να φτιάξω κιμαδοπιτάκια, αλλά ,  το πακέτο με τα φύλλα κρούστας που είχα ανοίξει, δεν ήταν ολόκληρα , 'ηταν σπασμένα, για να μπορέσω να κάνω τα τριγωνάκια που ήθελα, και τελικά κατέληξα να κάνω αυτή, που έγινε καταπληκτική και θα την φτιάχνω συνέχεια από δω και πέρα.
 Τα καλύτερα γίνονται τυχαία, τελικά !!!!!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
3  μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών Γκαράμ Μασάλα
Πιπέρι μπόλικο
Αλάτι
1  κρασοπότηρο ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 1 πιάτο με διάφορα τυριά, βάλτε και τυρί φέτα, του πάει τρελλά
1 μικρή κρέμα γάλακτος, αν έχετε, αν δεν έχετε δεν πειράζει
γάλα, όσο να γίνει νερουλό το μίγμα των τυριών
2 αυγά χτυπημένα
λίγο πιπέρι

Μερικά φύλλα κρούστας, σπασμένα ή όχι , δεν μας πειράζει. Περίπου  6 - 7 τεμάχια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολα βάζουμε το ελαιόλαδο, και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον καβουρντίζουμε καλά. Να έχει αλλάξει χρώμα, και να μοσχομυρίσει καβουρντισμένος κιμάς. Αν πάτε από πάνω από την κατσαρόλα, θα καταλάβετε τι εννοώ.
Εν συνεχεία ρίχνουμε τα κρεμμύδια, να σωταριστούν κι αυτά καλά και τελευταία τα σκόρδα.
Συνεχίζοντας το σωτάρισμα  , συμπληρωνουμε το Γκαράμ Μασάλα, το πιπέρι και το αλάτι.
Μετά από κανένα 10 λεπτο, κλείνουμε το μάτι. Είναι έτοιμος ο κιμάς μας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


Παίνρουμε ένα ταψάκι,  και αλείφουμε με ένα πινέλλο  λίγο λαδάκι.
Παίρνουμε τα φύλλα και τα σουρώνουμε ένα ένα, όπως δείχνει και η φωτό.
Μόλις σουρώσουμε όλα τα φύλλα,  με ένα κουτάλι ισομοιράζουμε το κιμά. Να πάει παντού.


 ΄Επειτα ,βάζουμε  τα τυριά, γάλα, πιπέρι  και αυγά, σε ένα μεγάλο μπωλ, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στην πίτα μας, πάλι με ένα κουτάλι, για να πάνε παντού τα τυριά.

 Αυτό είναι!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς , μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας, περίπου 45 λεπτά, στην πρότελευταία θέση του φούρνου μας, για να ψηθεί και από κάτω.

Καλή όρεξη, που σίγουρα θα την έχετε, μετά από τέτοια αρώματα που θα βγάζει η πίτα!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Η κιμαδόπιτα θέλει μπόλικο κρεμμύδι και πιπέρι. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...