Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Ντόνατς φούρνου με σταφίδες και κανέλα



















 



ΥΛΙΚΑ


Για την Ζύμη
600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Λίγη μαργαρίνη έξτρα 


Καστανή ζάχαρη και κανέλλα


Για το γλάσο  ζάχαρης 

Ζάχαρη άχνη, λίγο νεράκι και λίγη κανέλα.
Υπολογίστε το νεράκι κουταλιά κουταλιά για να μην γίνει πολύ ρευστό το γλάσο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε.

Ανοίγουμε λίγο την ζύμη βάζουμε μέσα την σταφίδες μας και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. 

Ανοίγουμε πάλι την ζύμη μας και βάζουμε κατά βούληση, καννέλα και καστανή ζάχαρη. 

Ρολάρουμε και  κόβουμε με το μαχαίρι μας σε κομμάτια. Προσοχή όχι πολύ χοντρά κομμάτια γιατί φουσκώνουν πολύ.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αραιά, γιατί φουσκώνουν πολύ , τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.

Τα αλείφουμε αμέσως με λίγο βούτυρο.


Καλή απόλαυση !!!!


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...