Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ντόνατς στο φούρνο με μερέντα και σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ

 Για την Ζύμη

600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Λίγη μαργαρίνη έξτρα 

  Για το γέμισμα και το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστούμε

Μερέντα
γάλα
ζάχαρη άχνη
σοκολάτα κουβερτούρα


βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη  για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος  ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε.
Το κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε με το μαχαίρι μας σε κομμάτια. Προσοχή όχι πολύ χοντρά κομμάτια γιατί φουσκώνουν πολύ.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αραιά, γιατί φουσκώνουν πολύ , τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, και τα ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.

Τα αλείφουμε  αμέσως με λίγο βούτυρο.


 Για το γέμισμα και την επικάλυψη 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 6-7 κουταλιές μερέντα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα, ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε να λιώσει λιγάκι και να μπορεί να μπει σε κορνέ με μύτη μυτερή για να γεμίσουμε τα ντόνατς.

Αφού τα γεμίσουμε , βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι,μια πλάκα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, περίπου 1-1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο, και τα ζεσταίνουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Βουτάμε τα ντόνατς , τα γυρίζουμε και περιμένουμε να στεγνώσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας, ή χρωματιστή ή καρύδια σπασμένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...