Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΡΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ




ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό πορτοκάλι
125 γρ. ζάχαρη
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
900 γρ. - 1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατόπιν προσθέτουμε το πετιμέζι, τα μυρωδικά και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε ανακατεψει τα σόδα. Προσθετουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Προσοχή να μην ζυμωθεί πολύ γιατι θα κορδάρει και θα διαχωριστουν τα υγρά απο τα στερεά. Δηλ. θα προσέξουμε ότι θα αρχίσουν να βγάινουν τα υγρά στοιχεία.Δεν το θέλουμε αυτό.
Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20'-25'.

Συνταγή του 
Ανδρέας Αδαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...