Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Καστανοπιτα σιροπιαστη


Με αφορμη μια εξορμηση μου στην Αρνα Λακωνιας για την γιορτη του καστανου σας παρουσιαζω την καστανοπιτα! Υπεροχο γλυκακι, ελαφρα σιροπιασμενο , θυμίζει καρυδοπιτα. Φιαχτε την και θα την αγαπησετε!!!!

Υλικά

4 αυγά
2 ποτήρια καστανό, βρασμένο και αλεσμένο
1/2 ποτήρι τριμμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σόδα
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 ποτήρι γάλα εβαπορε διαλυμένο με νερό
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουενερ

Σιρόπι

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Καλαμποκελαιο


Γλασο

3 σοκολάτες κουβερτουρες
4 κουταλιές καλαμποκελαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίζουν και τα ασπράδι χωριστά σε μαρεγκα.
Στο μείγμα αυγών και ζάχαρης ρίχνουμε το κονιάκ αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτό τη σόδα.
Κατόπιν το καλαμποκελαιο, το γάλα, και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε την μαρεγκα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι ώστε να μην μετουσιώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Προσοχή:  ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμενος και το ταψί καλά λαδωμένοι.
Αφού το βγάλουμε και κρυώσει, ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο το έχουμε βράσει για 5 λεπτά.
Τέλος λιωνουμε σε μπεν Μαρί την κουβερτουρες και την ξαπλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Σημείωση: Μπορούμε να μην ρίξουμε από πάνω σοκολάτα και να βάλουμε από πάνω θρυμματισμένα κάστανα αφού ψηθε το γλυκό μας,   και μετά να το σιροπιασουμε!



Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...