Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Λαλάγγια ή αλλιώς Τηγανίδες από την Μάνη




Την Παραμονή των Χριστουγέννων μαζεύεται όλη η οικογένεια , και φτιάχνουμε και τρώμε Τηγανίδες. Τα συνοδεύουμε πάντα με διάφορα σαλάμια, τυριά , εληές και φυσικά κρασάκι.


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
100 γραμ. μαγιά νωπή από το φούρνο

1 1/2 κιλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο, εμείς στην Μάνη πάντως προτιμούμε το ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαγιά.
Το τρίβουμε το μίγμα καλά με τις χούφτες μας και μετά κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση, έχουμε διαλύσει την μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, και την ρίχνουμε μέσα.
Ξεκινάμε και ζυμώνουμε ρίχνοντας χλιαρό νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να τη πλάσουμε.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πλάθουμε κορδόνια εμείς τα λέμε μακαρόνια από 20-30 πόντους, χοντρά σαν το δάχτυλό μας και κάνουμε διάφορα σχέδια  σαν οκταράκια.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με το ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. 
Ρίχνουμε κάθε φορά 3-5 κομμάτια μέσα , ανάλογα το φάρδος της κατσαρόλας ,  και τα τηγανίζουμε. Τα γυρνάμε προσεκτικά και τα βγάζουμε . Πρέπει να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...