Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Σταφιδόψωμα της BANA BARBI




ΥΛΙΚΑ


1 κούπα χλιαρό νερό
3 κουταλιές γάλα
30 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουταλάκι αλάτι
σταφίδες μαύρες ή ξανθές ή cranberries για όσους δεν τρώνε τις σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα Σμυρνιώ
Λίγο γάλα εβαπορέ για την επικάλυψη

Σουσάμι για την επικάλυψη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, ρίχνουμε τη μαγιά και την διαλύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το γάλα, το βούτυρο, ανακατεύουμε λιγάκι και σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μεχρι να αφρίσει το μίγμα .

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε καλά.

Τελευταία προσθέτουμε τις σταφίδες.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1/2 ώρα .

Κόβουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού και τα πλάθουμε καλά στο χέρι μας και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, λίγο αραιά, γιατί θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν πάλι.

Τα περνάμε με ένα πινέλο με το γάλα και ρίχνουμε το σουσάμι -προαιρετικά-.

Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα με 3/4, θα δείτε ότι έχουν πάρει χρώμα και όταν τα σηκώνετε θα είναι ελαφρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...