Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ginger Bread cookies



Ξενόφερτα μπισκοτάκια,  όμορφα για να τα στολίσουμε !!!

ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. μέλι
100 γραμ. μελάσα
70 γραμ. ζάχαρη μαύρη
100 γραμ. βούτυρο
320 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού κακάο
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών -πιο κάτω γράφω πως φτιάχνεται-
1 αυγό

ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Καννέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ σκόνη, γλυκάνισο, σε ίσα μέρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφήνουμε το μίγμα μας για 10 λεπτά να κρυώσει και το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ.
Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν, το μίγμα μπαχαρικών και το αυγό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα σχήματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τα ελέγχουμε, προσοχή μην καούν !!!
Τα στολίζουμε με Χρωματιστό γλάσο για διακόσμηση ή Ζαχαρόπαστα εύκολη !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...