Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Σκορδαλιά με καρύδια

ΥΛΙΚΑ
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Ξερό ψωμί περίπου 250 γρ. χωρίς κόρα
  • 50 γρ. καρυδόψυχα
  • Αλάτι, ξύδι
  • Παρθένο Σησαμέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ξύλινο γουδί σπάμε το σκόρδο με το αλάτι, λίγο ξύδι και λίγο Παρθένο Σησαμέλαιο μέχρι όλα αυτά να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτουμε το βρεγμένο στημένο ψωμί και τα 2/3 του καρυδιού. Πιέζοντας κυκλικά με το γουδοχέρι και προσθέτοντας λίγο λίγο Παρθένο Σησαμέλαιο, δουλεύουμε τη σκορδαλιά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.

Ανακατεύουμε και πιέζουμε σταθερά, ελέγχοντας πάντα την ποσότητα του Παρθένου Σησαμελαίου για να μην κόψει η σκορδαλιά. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο καρύδι ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...