Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Το γλυκό του Καπετάνιου


Την περασμένη Κυριακή, πήγα μια υπέροχη εκδρομούλα στον Αγ. Νεκτάριο , στο Λαύριο. Αφού προσκυνήσαμε τον ΄Αγιο, μετά πήγαμε για τσιπουράκια στο Λιμάνι του Λαυρίου.
 Κάτσαμε, σε ένα υπέροχο μικρό μαγαζάκι, που ονομάζεται ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.   Πολύ φιλικό περιβάλλον, χαμογελαστοί και ευχάριστοι οι σερβιτόροι , αλλά και ο ιδιοκτήτης , έκανε ότι μπόρεσε για να μας ευχαριστήσει. Οι μεζέδες του ήταν όλοι υπέροχοι !! Αλλά έκλεψε την παράσταση το γλυκάκι του. Ζήτησα την συνταγή και μου την έδωσε χωρίς αντίρρηση.
Εύκολο γλυκάκι, πολύ ευχάριστο στη γεύση, και πολύ ελαφρύ μετά από ένα καλό γεύμα. Το ονόμασα .. Το γλυκό του Καπετάνιου, από το όνομα του μαγαζιού.
 Ελπίζω να το ευχαριστηθήτε και σεις,  όπως το ευχαριστηθήκαμε και μεις.


Η παρακάτω  δόση είναι μεγάλη, εσείς φτιάχτε την με τα μισά υλικά που σας δίνω. 
Δηλαδή, αν θέλετε να φτιάξετε ένα πυρέξ , το συνηθισμένο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας, υπολογίστε τα μισά υλικά από ότι σας δίνω παρακάτω. 
 Είπαμε την φτιάχνουν στο μαγαζί. 

ΥΛΙΚΑ

2 λίτρα γάλα
1 κουτί ολόκληρο κορν φλάουερ
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας ή αν δεν έχετε 6 βανίλιες

Μπισκότα πτιμπέρ

σιρόπι - από ζάχαρη και νερό- δες το σιρόπι από Γαλακτομπούρεκο φλογέρες, αλλά, φτιάχτε την μισή δόση.

Σοκολάτα ρόφημα   Cadbury


 Οδηγίες για το σιρόπι
Επειδή δεν μου έδωσε ακριβή δοσολογία για το σιρόπι, φτιάχτε το σαν του γαλακτομπούρεκου. Το θέλουμε ελαφρύ. 
΄Ομως εγώ έκανα κάτι άλλο. Πήρα σιρόπι από τα γλυκά του κουταλιού, το αραίωσα με λίγο νεράκι, το ζέστανα στο μπρίκι και το μοίρασα κουταλιές κουταλιές στα μπισκότα. Περίπου 2-3 κουταλ. του γλυκού σε κάθε μπισκότο.  Αν δεν σας φτάσει , φτιάχτε κι άλλο. Είναι πανεύκολο και γρήγορο έτσι.   


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Σε μια φόρμα , που ανοίγει, ή σε ένα παραλληλόγραμμο πλαστικό, ή ταψάκι, ή πυρέξ,  βάζετε 1 σειρά μπισκότων πτι μπέρ.
Τα ραντίζετε με ένα κουταλάκι με το σιρόπι που έχετε φτιάξει.
Τοποθετείτε και την άλλη σειρά μπισκότων, και επίσης , τα ραντίζετε και αυτά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λικεράκι στο σιρόπι.
Φτιάχνετε σε μια κατσαρόλα την κρεμούλα, ως εξής.
Βάζετε το γάλα στην κατσαρόλα. Προσθέτε το κόρν φλάουερ , την ζάχαρη και την βανίλια.
Ανακατεύετε συνέχεια , να μην σβωλιάσει και μόλις αρχίζει να πήζει, σαν την κρέμα Γιώτης θέλουμε να πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στα μπισκότα.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να κρυώσει, όχι περισσότερο , και ραντίζουμε με ένα σουρωτήρι από πάνω από την κρέμα την σκόνη σοκολάτας  Cadbury.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη όλο το γλυκό, καλά, και περιμένου να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε 2 ώρες περίπου είναι έτοιμο και μπορούμε να το κόψουμε σε μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...