Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κέικ καρότου - Carrot cake


΄Ενα υπέροχο κέικ καρότου, γεμάτο αρώματα και γεύση καταπληκτική !!!
Συνοδεύει τέλεια το καφέ μας ή το τσάι !!!

ΥΛΙΚΑ


Για φόρμα 22 - 24 εκ,

 6  αυγά μεγάλα
350 .m.l. ηλιέλαιο
350 γρ. Light brown sugar
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ καρότο τριμμένο στο τρίφτη ( χοντρό)
50 γρ. σταφίδες (σουλτανίνα)
50 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα για την γέμιση
60 γρ ινδική καρύδα
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλλα
2κ.γ. σόδα
Τυρί Φιλεδέλφεια-κρέμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε σε μπώλ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλο σκεύος  ανακατεύουμε  με ξύλινη κουτάλα , (ή απαλά στο μίξερ) τη ζαχαρη με το λάδι και τα αυγά. Τα αυγά καλά είναι να τα χτυπήσουμε πρώτα μόνα τους καλά, και μετά να τα προσθέσουμε στο μίγμα μας.
 Προσθέτουμε και το καρότο με τις σταφίδες, τα καρύδια  και το ξύσμα πορτοκαλιού.


Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Το μίγμα θα είναι αραιό.

Ψήνουμε στους 160 C για 1 ώρα περίπου.
 Tο αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε στη μέση .( Μπορείτε άν θέλετε  να το μοιράσετε και να  το ψήσετε σε δύο τσέρκια.). Στρώνουμε ανάμεσα το τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και το ενώνουμε.

  Το κέικ καρότου συνοδεύεται απαραίτητα με Κρέμα Φιλαδέλφεια.

Η συνταγή είναι της Νίκη Λαμπρινού, με κάποια προσθέσεις δικές μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...