Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ



Πεντανόστιμη λαγάνα !!!!!

ΥΛΙΚΑ


Αλευρι χωριατικο κιτρινο 200γρ
Αλευρι Μαλακο 800γρ
Αλατι 20γρ
Ζαχαρη 50γρ
Μαγια 40γρ
Βουτυρο Φυτικο 50γρ
Ταχινι 50γρ
Νερο 650γρ
Σουσαμι για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ, 4 λεπτα στην πρωτη ταχυτητα και 4 λεπτα στην δευτερη, ειτε με το χερι σε μια λεκανη,και κανουμε μια ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια μας. Εδω θα σας ελεγα και 2-3 λεπτα περισσοτερο καλο θα ηταν.

2.Αφηνουμε το ζυμαρι σε μια λαδωμενη λεκανη να ξεκουραστει για 40 λεπτακαι αμεσως μετα κοβουμε σε δυο κοματια ισοβαρα, τα πλαθουμε σε μπαλεςκαι τ αφηνουμε να γινουν για 45 λεπτα σκεπασμενα να μην πετσιασουν.

3.Μετα το τελευταιο γινομα ανοιγουμε την καθε μπαλα με τα χερια, οπωςανοιγουμε την πιτσα, πατωντας με τα δαχτυλα μας ωστε να ανοιξη η ζυμη.Ανοιγουμε την ζυμη στο παχος ενος δαχτυλου, και τα τοποθετουμε σε εναταψι, αν χωρανε και τα δυο μαζι, ετσι ωστε να φαινονται οι δαχτυλιες.
Αλοιφουμε με νερο και πασπαλιζουμε με αρκετο σουσαμι ολη την επιφανεια.Αφηνουμε να ξεκουραστει για 45 λεπτα και φουρνιζουμε σε προθερανομενοφουρνο στους 220 βαθμους.
Στα πρωτα 20 λεπτα η θερμοκρασια ειναι στα 220και στα δευτερα 20 λεπτα το κατεβαζουμε 190-200 βαθμους, εξαρτατε απο τονφουρνο σας.
Μολις τα ξεφουρνισουμε τα ψεκαζουμε με νερο και τ αφηνουμε σεμια σχαρα να κρυωσουν.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...