Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Τάρτα με φράουλες

 
 
 
Υλικά

Για την τραγανή ζύμη μπισκότου

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 αυγό


  • Για να φτιάξετε τη ζύμη, κόβετε το βούτυρο σε κύβους (καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά της. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, περίπου 3 χιλ, σε φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ

  • Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε μέσα φασόλια ή ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη. Ψήνουμε έτσι για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

  • Βγάζουμε την μεμβράνη με προσοχή, γιατί θα καίνε τα φασόλια ή το ρύζι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20' μέχρι να ροδίσει.

  • Σημείωση, τα φασόλια ή το ρύζι αφού ψηθούν δεν τα πετάμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μπωλ για επόμενη χρήση.



  • Κρέμα πατισερί
    • 4 κροκάδια
    • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
    • 2 βανίλιες
    1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
    2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
    3. Ανακατεύετε
    4. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
    5. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα
    :Για πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!

    Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες κομμένες, και γυαλίζουμε τις φράουλες και δεν θα μαραθούν αν βάλουμε από πάνω ζελέ διάφανο κρύο , που θα το φτιάξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κουτιού.
     
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...