Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σπανακόρυζο το κλασικό


 Σπανακόρυζο. Κλασικό και αγαπημένο 


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
1 χούφτα ρύζι Καρολίνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1) Πλένουμε στραγγίζουμε το σπανάκι, κόβουμε τα κρεμμύδια,  και τον άνιθο.
2) Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τον άνιθο.
3) Προσθέτουμε το σπανάκι, αφήνουμε  να μαραθεί και προσθέτουμε την ντομάτα ΄την τριμμένη ή το κονκασέ.
4) Ρίχνουμε το ρύζι.
   Προσθέτουμε και λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι.
5)  Σιγοβράζουμε  για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε κατά περιόδους για να μην μας κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα.
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...