Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανάποδο κέικ με ροδάκινα



 ΄Ενα καταπληκτικό , μοσχοβολιστό κέικ, που θα νομίζουν ότι το έχετε σιροπιάσει!!!!

ΥΛΙΚΑ

 5 κουτ. σούπας βούτυρο
 5 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κονσέρβα ροδάκινα ή βερύκοκα

Για το κέικ


1 φλυτζάνι βούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλλιες
1/2 κουταλάκι κανέλλα  και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού.
Λιώνουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο, και το απλώνουμε στο πάτο του ταψιού.
Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη ή αν δεν έχουμε μαύρη, καστανή, όχι άσπρη, να πάει σε όλο τον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε τα ροδάκινα είτε ολόκληρα είτε φέτες πάλι σε όλο τον πάτο του ταψιού ομοιόμορφα , γιατί αυτό, όταν ψηθεί θα το αναποδογυρίσουμε και θέλουμε να είναι εμφανίσιμο.

Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
Χτυπήστε το μίγμα στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ή ανακατέψτε δυνατά. Προσθέστε τα αβγά και χτυπήστε λίγο ακόμη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά  ένα ένα  και ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίξτε το μίγμα επάνω από τα ροδάκινα στο ταψί και ψήστε για 35 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς.

Μετά το πέρας του ψησίματος, αφήστε το κέικ για λίγα λεπτά εκτός φούρνου και αναποδογυρίστε στο σε μια πιατέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...