Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Πατσάς παραδοσιακός της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ



Πατσάς !!! ΄Η που θα τρελλαίνεσαι γι' αυτόν , ή .... που δεν θέλεις ούτε να τον δεις !!!
Εγώ προσωπικά τον λατρεύω , συνοδεία με σκορδοστούμπι !!!! τέλειος !!!!!

 
Ξυρίζουμε καλά τα ποδαράκια με μια καινούργια καθαρή ξυριστική μηχανή, καλά. Να αφαιρέσουμε όλες τις τρίχες.



 
Ψιλοκόβουμε την κοιλιά με ψαλίδι.

 ΄Η εναλλακτικά ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι.
 ' Επειτα πρώτα τον πλένουμε καλά με αλάτι και λεμόνι και τον τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Τον ξεπλένουμε, με άφθονο χλιαρό νερό και τον βάζουμε στην κατσαρόλα μας να πάρει 2-3 βράσεις. Πετάμε το νερό και τον βάζουμε με καθαρό νερό και 1 μεγάλο κρεμμύδι χαραγμένο στα 4 στην κατσαρόλα ή στην γάστρα.
 Ελέγχουμε κατά διαστήματα μην σωθεί το νερό του. Αν ναι, συμπληρώνουμε καυτό νερό από το βραστήρα για να μην σταματήσει ο βρασμός του
 Σκεπάζουμε την γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί.
 
Λίγο πριν τον κατεβάσουμε τον πατσά , ρίχνουμε το αλάτι. Είναι έτοιμος ο πατσάς μας, όταν το κόκκαλο ξεχωρίζει με ένα άγγιγμα από την πέτσα του.


 
Σερβίρουμε με σκορδοστούμπι -σκόρδο,ξύδι- και με μπούκοβο. Θέλει ψωμί και κρασί.



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...