Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Cinnamon rolls με γλάσο κανέλας



ΥΛΙΚΑ

 Για την Ζύμη

600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Για την Γέμιση

200 γραμ. καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
70 γραμ. μαργαρίνη

Για το γλάσο κανέλας

5 κουταλιές νερό
ζάχαρη άχνη , όσο χρειαστεί
1/4 του κουτ. του γλυκού κανέλα

Λίγη μαργαρίνη για να αλείψουμε στο τέλος τα ψημένα πλεον cinnamon rolls.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη  για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος  ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλας σε όλη την επιφάνεια.

Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκατοστών.

Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακριά από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, τουλάχιστον 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσουν  ανοίγουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μέσα. Αυτά θα φουσκώσουν κι άλλο και θα ψηθούν, για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Πρέπει να τα κοιτάτε μετά το 1 τέταρτο ψησίματος για να μην καούν. 
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με ένα πινέλο με μαργαρίνη, και μετά περιχύνουμε από πάνω  με το γλάσο κανέλας .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...