Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Πικάντικα παξιμαδάκια από ψωμί μπαγιάτικο


 Ψάχνοντας στο ίντερνετ, για μια συνταγή, έπεσα επάνω .... στην παρακάτω .
 Εξαιρετική ιδέα για να μην πηγαίνει στα σκουπίδια το μπαγιάτικο ψωμί. Αξιοποιείται πλήρως.
 Την έχω αντιγράψει ακριβώς, γιατί δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω. Μπράβο στην δημιουργό του CHRISTEN35.
ΥΛΙΚΑ

  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες.
  2. Βάλτε τα σε ένα ταψί.
  3. Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να "περάσει" από όλα τα ψωμάκια.
  4. Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.
  6. Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα. Και επιπλέον ξέρετε τί να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί και δεν το πετάτε...

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...