Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πίτσα με αφράτη ζύμη



 Πίτσα με αφράτη ζύμη και γύρω γύρω  στον κόθρο λουκάνικα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ


700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. νερό χλιαρό
300 γραμ. γάλα χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση




Σε μια λεκάνη  ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό  νερό, προσοχή όχι καυτό και καεί η μαγιά, και διαλύουμε μέσα την μαγιά. 
Προσωπικά μ' αρέσει καλύτερα η φρέσκια μαγιά, γιατί φουσκώνει και πιο γρήγορα . 
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη  και αρχίζουμε και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας. 
Πρέπει να γίνει μια ζύμη , που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε την ζύμη μας με τα χέρια μέσα σε ένα ταψί, αφού το αλείψουμε με λάδι, για να μην κολλήσει η πίτσα μας. Βάζουμε γύρω γύρω λουκανικάκια κοκτέιλ και γυρνάμε το ζυμαράκι μας να σκεπαστούν τα λουκάνικα.
Τώρα αρχίζουμε να βάζουμε την γέμιση. Βάλτε ό,τι θέλετε εσείς. ΄Ο,τι σας αρέσει.
Εδώ θα σας πω τι βάζω εγώ. Πρώτο υλικό βάζω κέτσαπ. Την απλώνω σε όλο το ζυμάρι. Μετά τυρί τριμμένο λίγο, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια φρέσκα, πιπεριές πράσινες, ξανά τυρί μπόλικο και τέλος ντομάτες κομμένες ροδέλες. Με αυτό τον τρόπο δεν καίγεται το τυρί. Κάποιες φορές χτυπώ και 2 αυγά με λίγο γάλα και με ένα κουτάλι το μοιράζω από πάνω. Τέλος βάζουμε λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά περίπου, στους  180 βαθμούς ,θα δείτε ότι όταν το σηκώνετε είναι πλεον ελαφρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...