Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Λαχματζούν - LAHMACUN


ΥΛΙΚΑ

 30 γραμ. φρέσκια μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα του τσαγιού λάδι
Μισή κούπα γάλα 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό,  όσο πάρει


Για την γέμιση

 
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

200 γραμ. αρνίσιο κιμά
4 ντομάτες κομμάτια (1 μπορεί επίσης να είναι σε κονσέρβα ντομάτες)
1/2  ματσάκι μαϊντανό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι στο μούλτι
1 κουταλιά της σούπας  ντοματοπελτέ
αλάτι
Μαύρο πιπέρι  ή καυτερή πάπρικα για όσους αρέσουν τα καυτερά

κόλιανδρο
ελαιόλαδο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ... Μπορείτε να βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού,  μίγμα 7 μπαχαρικών που θα τα βρείτε στα Αιγυπτιακά μαγαζιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Παίρνουμε μια λεκάνη και ρίχνουμε χλιαρό γάλα και λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε λιγάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα.


 Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες , τα κρεμμύδια χωρίς τα ζουμιά τους , τις ντομάτες ψιλοκομμένες επίσης χωρίς τα ζουμιά τους, μαίντανό, τον ντοματοπελτέ , αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μίγμα. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι.






Τώρα διαιρούμε  τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού, και  ανοίγουμε με την βοήθεια ενός ψιλού πλάστη στρογγυλά μικρά ή μεγάλα φύλλα.


Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με πίτες αραβικές έτοιμες, για να μην ζυμώνουμε ζυμαράκι. Σε αυτή την περίπτωση θέλουν ψήσιμο περίπου 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...