Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονοσαλάτα με τόνο


Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, που μπορεί να σταθεί σε ένα μπουφέ, αλλά και σαν ένα πλήρες γεύμα.


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μακαρόνια βίδες
1 κονσέρβα τόνο  χωρίς τα ζουμιά του
1 κουτί καλαμπόκι
6-7 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
1 πιπεριά κόκκινη

Για την σως

2 κουταλιά της σούπας κοφτή μέλι
6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας  μπαλσάμικο ξύδι
5-6 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις βίδες αλτέντε, τις σουρώνουμε  και τις στραγγίζουμε καλά από τα νερά τους.
 Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
 Σουρώνουμε το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Σουρώνουμε τον τόνο από τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε φέτες.

 Φτιάχνουμε την σως, βάζοντας σε ένα ποτήρι λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα και χτυπάμε.

 Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στις βίδες μαζί με την σως και ανακατεύουμε καλά.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και το σερβίρουμε σαν σαλάτα.

Μια άλλη παραλλαγή του είναι να προσθέσετε και κρεμμυδάκι φρέσκο. Πολύ νόστιμη επίσης.


3 σχόλια:

  1. γειά σας και από εμένα! πολύ ωραία συνταγή!!! Όμως με τόνο και μουστάρδα δυστυχώς δεν είναι νηστίσιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί και ο τόνος είναι νηστίσιμος αλλά και η μουστάρδα αν δεν έχει αυγά νηστίσιμη είναι οπότε μια χαρά νηστίσιμη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...