Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ: 
300 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
20 γρ. φρέσκια μαγιά
60 γρ. ζάχαρη
550 γρ. αλεύρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 αβγό χτυπημένο σε μπολ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:

1.Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη φρέσκια μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίστε 3 λεπτά/ 37 βαθμούς C/ ταχύτητα 2.

2.Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 3 λεπτά/ κλειστό κάδο/ ταχύτητα στάχυ. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο αλευρωμένο μπολ, σκεπάστε τη και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).

3.Χωρίστε τη ζύμη σε 3 μέρη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε τα σε σχήμα κορδονιού. Αφήστε τα για 5 λεπτά. Ενώστε τις 3 άκρες στη μία πλευρά, πλέξτε τα σε κοτσίδα και στο τέλος ενώστε τις άκρες απ' την άλλη μεριά. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολα, σκεπάστε το με μία πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (30 λεπτά περίπου). Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

4. Απλώστε πάνω στο ψωμί με πινέλο το χτυπημένο αβγό και ψήστε το στο φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς C, για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες. 
  
Συμβουλές:
Αφού περάσετε με πινέλο το χτυπημένο αβγό από πάνω, πασπαλίστε το γαλατόψωμο με αμύγδαλο φιλε

Παραλλαγές:
Στο βήμα 2 μπορείτε να προσθέσετε 80 γρ. σταφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...