Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλέτα τόνου με μουστάρδα και λεμόνι







6 φιλέτα τόνου, 100 γρ. το καθένα

Για τη σάλτσα
- 6 κουτ. Σούπας μουστάρδα μαλακή, τύπου Ντιζόν
- χυμός 2 λεμονιών και ξύσμα 1 λενονιού
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σάλτσα και μαρινάρισμα:
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου και τα γυρίζουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα μαγειρέψουμε. Καλό είναι να μείνουν στη μαρινάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ψήσιμο:
Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φρούρνο στους 250 βαθμούς. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο Αυγούστουκαι από την Loquat.
 .
Το ψάρι μου το φέρανε από το Αιγαίο (έχω άλλο τόσο στην κατάψυξη).
Είχα τους ενδοιασμούς μου  να το μαγειρέψω, γιατί ξέρω πως θέλει τον επαγγελματία του για να πετύχει.

Ο σύζυγος  ανέλαβε το μαρινάρισμα και εγώ το ψήσιμο και … …. έγινε καταπληκτικό. Μόνο που το άφησα ακόμη 3-4 λεπτάκια στο φούρνο χωρίς αλουμινόχαρτο. 

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...