Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλακτομπούρεκο φλογέρες!!! Οδηγίες βήμα-βήμα



Είναι ένα υπέροχο γλυκό, γεμάτο αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού, συνταγή της αγαπημένης μου μητέρας !!!

 ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό γάλα
1/2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο βιτάμ ή φρέσκο γάλακτος
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
4 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κιλό φύλλο κρούστας


ΣΙΡΟΠΙ

2 φλυτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλυτζ. νερό
λίγη φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα

Το βράζουμε για λίγα λεπτά, 5 λεπτά μόνο. Και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Το ένα κρύο , το άλλο ζεστό-καυτό.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι,  τη ζάχαρη,τον χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι
Πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά μας και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Συμπληρώνουμε και τις βανίλιες.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως καίει η κρέμα, ρίχνουμε το βούτυρο
Όταν λιωσει το βουτυράκι μες στην κρέμα, ανακατεύουμε να πάει παντού.
Αν πήξει πολύ η κρέμα αραιώνουμε με λίγο νεράκι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη .
Με αυτό τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα από πάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει.


 Για να το κάνουμε τις  φλογέρες 
   
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε και το κόβουμε  σε 3 μακρόστενες λωρίδες.
Παίρνουμε 1 λωρίδα  από το φύλλο μας, το βουτυρώνουμε λίγο στις άκρες με ένα πινέλλο,  και βάζουμε λίγη ποσότητα κρέμας. Περίπου 2 κουταλιές του γλυκού.


Διπλώνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε την φλογέρα μας.




Τη βάζουμε στο ταψί μας  και φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.


΄Ενας άλλος τρόπος να φτιάξουμε φλογέρες είναι και ο παρακάτω.








ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...