Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η πιο αφράτη τυρόπιττα




ΥΛΙΚΑ


300 γραμ. ανθότυρο
200 γραμμ. φέτα πικάντικη
200 γραμμ. ρεγγάτο ή ένταμ
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Γάλα όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνει η ζύμη αραιή

1 πακέτο φύλλο κρούστας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Βάζουμε 4 φύλλα από κάτω .
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα τυριά μας, τα αυγά την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε. 




΄Επειτα ρίχνουμε όσο γάλα χρειαστεί μέχρι η γέμιση να μας γίνει αραιή. Αρκετά αραιή. Μην την φοβηθείτε.
 Βάζουμε την γέμιση στο ταψί μας, που το έχουμε στρώσει με τα φύλλα κρούστας.



Σκεπάζουμε με 5-6 φύλλα , ή όσα σας αρέσουν,  βουτυρώνουμε με ένα πινελάκι το τελευταίο φύλλο, και χαράζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά το φύλλο, περίπου 3/4 της ώρας.

Στην φωτό παρακάτω, έφτιαξα την τυρόπιτα αυτή  με περισσευούμενο φύλλο που είχα στην κατάψυξη, και χωρίς τα κίτρινα τυριά, γιατί δεν είχα, συν όλα τα υπόλοιπα. Μοιάζει πολύ με την πατσαβουροτυρόπιτα, αλλά το ξαναλέω στο πολύυυυ αφράτο. ΄Εκανα φυσαρμόνικα το φύλλο στο ταψάκι, κι έριξα την γέμιση από πάνω , και πέταξα 3-4 πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο από πάνω.Κάτι, σαν πατσαβουρόπιτα.  ΄Εγινε, φυσικά λεπτή, με λίγο φύλλο, αλλά ...... πολύ όπως πάντα αφράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...