Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Φασολάδα Πηλίου

  •  
  •  ΥΛΙΚΑ
  •  
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 κούπα σέληνο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό) ή 3-4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
  • λίγο ψιλοκομένο μπέικον ή 1 λουκάνικο Τρικάλων κομμένο ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε από βραδίς τα φασόλια σε νερό.
  2. Την άλλη μέρα πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  3. Μόλις βράσουν΄ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να ψηθούν.
  4. Εάν θέλουμε να χυλώσει περισσότερο ρίχνουμε και μία μικρή πατάτα κομμένη κυβάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την έφαγα σε μια ταβέρνα στην Μακρυνίτσα Πηλίου, ζήτησα την συνταγή και σας την προσφέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...