Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιεδες απίθανοι



΄Εχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές , πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη. Τραγανοί και άκρως αρωματικοί !!!

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο , εγώ παίρνω το ΗΠΕΙΡΟΣ σε γυάλινο βαζάκι ή 2 φλυτζ. του τσαγιού.
100 γραμ. ζάχαρη άχνη ή 1 φλυτζ. του τσαγιού
10 γραμ. μπέικιν ή 2 κουτ. του γλυκού
1/2 φλυτζ. του καφέ κονιάκ ή λικερ
1-2 βανίλλιες
700-750 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό
125 γραμ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα
Ανθόνερο ή ροδόνερο για να ραντίσουμε τους κουραμπιέδες πριν τους ζαχαρώσουμε


Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο μας, απλωμένα σε μια λαδόκολα στο ταψί, και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 160 βαθμούς. 
 

Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το μισή ώρα με το χέρι ή ακόμα καλύτερα στο μίξερ για 10-15  λεπτά , για να αφρατέψει.
 Ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το κτύπημα, για άλλα 10 λεπτά.
΄Επειτα το κονιάκ το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα , και τέλος τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα στο γουδί χονδροκοπανισμένα.
Τα πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15 έως 20 λεπτά. ΄Ισα ίσα να ξανθύνουν.
Προσοχή μόλις ξανθύνουν να τους βγάλουμε.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν καλά  τους τυλίγουμε μια-δυό φορές σε άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή αυτή είναι του φίλου μου Χρήστου Μπελώνη που είναι άψογος μάγειρας και ζαχαροπλάστης και θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνταγή που μου έδωσε.

Φέτος έπαιξα λίγο με την ζύμη.  Πριν βάλω τα αμύγδαλα  έφτιαξα λίγα μπισκότα και λίγους κουραμπιέδες σκέτους και στη μέση έβαλα ένα κερασάκι γλασέ. ΄Ηταν πάρα πολύ ωραία. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.







2 σχόλια:

  1. δε μπορώ να αντισταθώ σε αυτό το πάνλευκο γλυκάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bάνα μου είναι το αγαπημένο μου γλυκό.Μετά έρχονται όλα τα άλλα.Θα την δοκιμάσω την συνταγή σου οπωσδήποτε .Καλές γιορτές με πολλή υγεία <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...