Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σαντουιτσάκια για μπουφέ



Στα στρογγυλά έχω βάλει μαγιονέζα, μικρά μπιφτεκάκια και μια φέτα ντομάτα.
Στα μακρόστενα, έβαλα ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, μαρούλι.


Φτιάξτε ,  αυτά τα υπέροχα σάντουιτς  ,  ανοικτά ή κλειστά χάμπουργκερ !!!



ΥΛΙΚΑ για τα ψωμάκια 


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προτείνω αυτό για τα τσουρέκια ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 αβγά
150 γραμ. μαργαρίνη
80 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. αλάτι
40 γραμ. μαγιά
450 γραμ. νερό
σουσάμι για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού εάν θέλουμε να κάνουμε μικρά-ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ ή σαν μανταρίνι μικρό εαν θέλουμε να τα κάνουμε κανονικό μέγεθος - μεγάλο.
 ' Η τα κάνουμε μακρόστενα για χοτ ντογκ.
Φουσκώνουν πολύ, γι' αυτό αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν.
Το πλάθουμε στρογγυλό, και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι.
Για να κολλήσει το σουσάμι επάνω στη ζύμη , βρέχουμε απαλά το ζυμαράκι μας από πάνω , βάζουμε το σουσάμι , και πιέζουμε να κολλήσει επάνω.
Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγαίνουν 40 μικρά ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ, ή 20 μεγάλα .

Μπορούμε να τα καταψήξουμε. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά σε πολυμπάγκ, κλείνουμε καλά και στην κατάψυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...