Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Μύδια σουβλάκι


  Υπέροχος μεζές για ουζάκι η τσίπουρο! H συνταγή είναι της καλής μου φίλης  Elli Nikolaidou Serasidou.


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μύδια μεγάλα φρέσκα  καθαρισμένα , ή κατεψυγμένα
αλεύρι για τον χυλό
κοκκινοπίπερο
1 μπύρα κουτάκι
λίγο αλάτι

ξυλάκια για σουβλάκια

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κάνουμε το χυλό με όλα τα παραπάνω υλικά, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
  2. Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι , τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό , μπόλικο λάδι .
  3. Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!
  4.  ΄Οταν είναι φρέσκα τα μύδια , τα αχνίζουμε πρώτα για πολύ λίγο , σε βαθιά κατσαρόλα, ίσα να ανοίξουν ελαφρά, για να παραμείνουν μεγάλα και μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...